Kend markedet før du køber

15 March 2021 Lotte Hindsberg
image

editorial

Sæt godt med tid af, når du skal finde en ny brugt bil. Det er tid, der er givet godt ud. Ikke alene kan du spare mange penge på den bil, du køber. Det er også med til at sikre, at du ikke ender med en bil fuld af fejl. Det sidste kan komme til at koste dig mange penge i mekanikerreginger.

Undlad også kun at kigge på biler i dit nærområde. Undersøg om der er biler andre steder i landet også. Det kunne f.eks. være en bilforhandler på Fyn. Der kan være store prisforskelle, alt efter hvor bilen kommer fra. Det er selvfølgelig lidt mere besværligt, men heldigvis er Danmark ikke det største land i verden og hvis du får en bedre bil for pengene, er det jo det værd.

Tjek bilens totalomkostninger

Når du kigger bil har du selvfølgelig et budget på hvor meget bilen må koste, men ved siden af budgettet, er det vigtigt at du også tjekker bilens totalomkostninger. Ofte koster gamle biler mere i vægt og miljøafgifter og du kan forvente flere mekanikerregninger.

Det skal med i din vurdering når du køber bil. Ofte vil det kunne betale sig at give mere for bilen og finde en nyere model, fordi du sparer penge på totalomkostningerne. Derudover vil du også få en bedre bil.  

Når du står hos en forhandler og skal vurderer om bilen nu også er den du skal købe, bør du starte med at kigge på de andre biler der sælges. Ser de ud som noget der egentlig bør høre til hos en skrothandler, er der stor sandsynlighed for, at der hører den bil du har udset dig også hører til samme sted. Husk også at prøvekøre bilen, det skal være en lang tur, så du når at kende bilen inden du køber.

More articles