Få mere lys – få større døre

11 May 2022 Lotte Hindsberg

Har du en bolig, hvor der er lige mørkt nok, er der flere ting, du kan gøre for at få det lysere. Til at starte med kan du prøve at få malet med lysere farver. Er det ikke nok kan du overveje at udskifte dine indvendige døre med døre, hvor der er glas i. Det vil virke som et ekstra vindue og tilføje mere lys ind.

Her skal du have døre på mål. Det er vigtigt at du får taget målene korrekt, da du som udgangspunkt ikke kan få dem byttet. Med mindre at det skyldes en fejl som din producent af dine nye døre har lavet. 

døre

Få mere lys med nye terrassedøre

Har du en terrasse, måske med en enkel terrassedør, eller døre hvor der ikke er glas i, kan du overveje at udskifte dørene med døre med glas og få skåret ud, så du i stedet for en enkelt dør får dobbelt døre. Din tømrer kan skære ud med et diamantbor, så der kan komme dobbeltdøre i, i stedet. Døre med glas har den ekstra fordel at du kan sidde om aftenen og vinteren og nyde haven. Især hvis du har sat lys ud i haven.

Når du har besluttet dig om at få udskiftet dine døre, er der flere ting du med fordel kan overveje. En af dem er hvilken vej dine døre skal vende. I Danmark vender døre som regel ind af, hvor imod i Sverige og Norge vender de ud af. Fordelen ved dette er at du får mere plads i din bolig. Hvad enten det er i din entre eller stue. Husk at være sikker på at dørene kan åbne op, uden at støde ind i taget eller tagrenden. Det er også vigtigt at du husker at åbne døren fra den rigtige side. Ellers kan du risikere at skulle åbne og lukke i mørke, før du kan tænde lyset.

More articles