Hvad er PTFE tape?

29 July 2020 Johanne Hansen

editorial

PTFE tape er en type af tape, som er modstandsdygtigt over for høj varme. Det vil sige, at PTFE tape blandt andet kan bruges til at samle rørledninger med store temperaturforskelle. Når der bruges PTFE tape undgår man nemlig, at tapen smelter ved den høje varme. 

Hvornår skal man bruge PTFE tape?

PTFE tape kan ikke kun bruges til et enkelt formål. Ligesom eksempelvis gaffatape eller mindre holdbare typer af tape, kan klisterbåndet bruges til at løse mange forskellige opgaver. Det specielle ved PTFE tape er dog, at det er belagt med teflon. 

Sandsynligvis har du hørt om teflon før. Teflon er nemlig også det materiale, som bruges som belægning på mange pander og gryder i køkkenet. Således kan PTFE tape modstå høje temperaturer, uden at det smelter. Dette gør, at PTFE tape er brugbart til mange forskellige konstruktioner. PTFE tape bør dog ikke bruges til at samle forskellige elementer. Derimod kan tapen bruges, til at sikre mod mindre lækager eller lufthuller. 

Køb det rette PTFE tape

Når du skal købe PTFE tape, har det naturligvis betydning, at du køber det rette af slagsen. Der findes nemlig PTFE tape i flere forskellige udformninger. En af de faktorer, som du blandt andet bør kigge efter, når du skal købe PTFE tape er tykkelsen på tapen. Vælger du en tyndere PTFE tape, skal tapen skiftes hyppigere. Vælger du derimod en tykkere PTFE tape, er det varmeforseglingen, der skal udskiftes oftere. Derfor er dette en afvejning, som du bør gøre dig. 

En anden faktor, som du bør holde for øje, når du køber PTFE tape er bredden. Bredden på din PTFE tape har nemlig også betydning for, hvor godt tapen holder. Er din tape for eksempel for bred, kan det gøre, at tapen vil rynke. Således vil effekten af din PTFE tape ikke være lige så stor. 

More articles