Betonarbejde har lagt det seneste grundlag for en gammel historie

Betonarbejde har lagt det seneste grundlag for en gammel historie

Det er virkelig hårdt arbejde at arbejde med beton, hvis man bare skal arbejde den mindste smule fysisk med det ved at flytte det, bære rundt på det og rette det til – specielt udendørs i høje temperaturer.

Den slags skal der selvfølgelig være fokus på, når man skal tale om nedslidte arbejdsfolk i den seneste tid, og hvordan man kan sørge for at gøre arbejdsforholdene så gunstige som mulige for dem.

Ser man dog retur i tiden, skal man være glad for, at man ikke eksisterende dengang og arbejdede med noget materiale, der var datidens svar på beton, om det så var ved at lægge beton på gader, som dele af broer eller ved at bygge bygninger.

Så er det selvfølgelig soleklart, at der er en grund til, at man er nået så langt med forholdene nu, fordi vores forfædre har kæmpet hårdt for bedre arbejdsforhold, løn med videre, så der er vel ingen grund til at kigge tilbage og mere frem for at se, hvad man kommer til at arbejde med efter beton som det nye materiale.

Hvis man da stadig kan begå sig på arbejdsmarkedet til den tid.

Men som det første siger man jo, at hvis man udvisker fortiden eller forsøger at glemme den, så er man dømt til at gentage den. Der er jo ingen grund til at udvikle sig baglæns eller skulle opfinde den dybe tallerken på ny.

For måske tænker man ikke over det selv som almindelig person eller som dem, der arbejder med beton, at når man lægger det og for sådan set samme skyld måler sig frem til, hvordan det skal sammensættes, så beror den slags på en kombination af ny viden, der er lagt ovenpå den viden, som man brugte for næsten tusinde år siden, når man støbte datidens betonmateriale, som man agtede at lægge.