Billig og klimavenlig varme med en varmepumpe

13 June 2022 Astrid Pedersen

editorial

Er du på udkig efter en måde, hvorpå du kan opvarme familiens bolig uden, at det koster dig spidsen af en jetjager hvert eneste år? Så bør du overveje en varmepumpe.

Skift til en luft til vand varmepumpe og spar mange penge

Selv om det at skifte til en varmepumpe er forbundet med en engangsudgift i den ikke helt lave ende, vil det stadig kunne betale sig at bytte fyret ud med en luft til vand varmepumpe.

Du kan betragte omkostningen ved at anskaffe og montere en varmepumpe som en investering i såvel din bolig som i familiens fremtid. Din varmepumpe vil nemlig have tjent sig selv ind i løbet af ganske kort tid, idet du allerede inden for det første år med en luft/vand varmepumpe vil kunne mærke en ganske substantiel nedgang i dine udgifter til opvarmning af stuer og værelser.

image

Samtidig vil din bolig automatisk være mere værd når den er forsynet med en varmepumpe i stedet for et brændstof slugende fyr. Og du kan sagtens opnå offentligt energi tilskud til etablering af en varmepumpe løsning, hvilket blot gør projektet endnu mere rentabelt.

Skån klimaet med en varmepumpe

En af de store gevinster ved at skrotte det gamle fyr til ære for en luft/vand varmepumpe er at du med denne løsning nedbringer din husstands samlede CO2 aftryk ganske betragteligt. En varmepumpe er nemlig langt mere effektiv i sin udnyttelse af den tilførte energi end et bedaget og slidt olie, gas eller pille fyr.

Det betyder at der kun skal en lille energi mængde til for at opnå det samme netto resultat i form af opvarmet brugsvand og cirkulationsvand. Du kan således både skrue op for radiatorerne og for det varme vand til dit daglige bad uden at få dårlig samvittighed over for vores allesammens jordklode og din egen tegnepung.

Få hjælp til valg af varmepumpe på Amalo.dk.

More articles