Brug flydespartel, når der skal bygges nyt

12 april 2022 Anders Lundtang Hansen
image

advertorial

Når man bygger til eller renoverer, så handler det tit og ofte om underbelægningen, som man også ændrer til, om det er hér, at man har ens fokus, eller det er en konsekvens af, at man gør noget ved lokalet eller lokalerne, at man så også er nødt til at tage gulvene med.

Det kan være fordi, de trænger til at at blive forskønnet, men det kan også være af den begrundelse, at man alligevel er ved at renovere resten af lokalets omgivelser såsom væggene, så man også er nødt til at tilpasse gulvet, så det passer til resten.

I den forbindelse kan det komme på tale, at man vil lægge et helt nyt gulv, og det kan blandt andet være, at man vil overgå fra at have et trægulv til at have fliser.

Så kan man her fjerne trægulvet, støbe et betongulv, hvis der ikke allerede er det nedenunder, og så bruger man flydespartel at lægge over, inden man lægger fliserne.

flydespartel

Flydespartel holder sammen på det hele

For det duer jo ikke, hvis man bare lægger de fliser direkte ud på det glatte gulv, selvom det er lagt godt og har fået mulighed for at tørre.

Det er ikke sikkert, man jo bare kan lægge de fliser direkte på betongulvet, mens det er ved at størkne, så man er nødt til at vente og så lægge det flydespartel og derefter den belægning, man ønsker sig.

Det kan jo vise sig, at betongulvet ikke er helt lige, så man er nødt til at lægge flydespartel ud for at nivellere det først, så man kan lægge klinker, fliser, eller hvad man nu godt kunne tænke sig, på ens gulv.

Som du nok kan læse dig til mellem linjerne, så er det ikke noget, som man bare kan finde ud af til at starte med, så man skal lige øve sig på det – og ellers burde man måske overlade det til en fagmand at blive gjort.

Flere Nyheder