Diamantboring kan forstås på flere måder

20 maj 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når man lige læser et ord som “diamantboring”, så tænker de fleste nok på en bestemt ting: At man borer efter diamanter.

Det er da også klart, for det er det, som de fleste mennesker kan forestille sig, når man stikker de to ord sammen, og de fleste personer har da også en holdning til diamanter.

Det kan være alt fra, om man er bekymret for industrien med at bore diamanter frem, om ofte foregår under kummerlige forhold i u-lande, hvor man underbetaler folk til slavelignende priser, mens folkene bag tjener kassen på det.

Eller man netop leder efter de rette diamanter til ens udkårne eller til en anden god anledning.

Men var du klar over, at man også bruger diamanter til at bore med i sig selv?

Det kommer måske bag på dig, for hvem ville dog tage disse diamanter og så begynde at bore med dem, når de er så mange penge værd?

For det første er der ved boring med diamanter ikke tale om, at man bruger den slags diamanter, man graver op fra undergrunden, men der er tale om at bruge industri-diamanter, der har de samme egenskaber som naturlige diamanter.

For det andet skal du tænke på, at diamanter er noget af det hårdeste materiale, der findes i verden.

I forvejen kommer diamanter jo af en sammenpresningsmetode, der foregår naturligt over mange, mange år, hvorfor diamanter er et af de materialer, som man dårligt kan ødelægge.

Det har man forstået at udnytte i industrien, så man kan omsætte det effektive og holdbare ved diamanter til at kunne bore i andre materialer.

Og disse materialer kan vitterligt være nogle af de mest hårdføre, du kan tænke dig til, fordi man med boremetoden med diamanter kan få has på det meste.

Så næste gang, man taler om diamantboring, så kan du nu vide, at der findes i hvert fald to måder at tænke på den slags angående.

At bore med diamanter kan du blive klogere på hos https://www.mcds.dk/ 

Flere Nyheder