Få tjekket din nye brugte bil på et autoværksted

Få tjekket din nye brugte bil på et autoværksted

Hvis du overvejer at købe en ny brugt bil er det en god ide at sætte tid af til at lære biltypen bedre at kende inden du køber. Du bør starte med at finde ud af hvad er prisniveauet er på den bil du gerne vil have. Derudover skal du finde ud af hvilke type fejl bilen typisk har. Er det nemme og billige fejl der nemt kan laves eller har du store og dyre reparationer i vente. 

Derfor er det også en god ide at få et autoværksted til at tjekke bilen inden du køber den for fejl. Er der fejl skal de enten udbedres af sælger eller også skal du have et nedslag. Vælger du at købe bilen inden bør du lave det forbehold at en mekaniker skal godkende den og evt. fejl udbedres. Hvis ikke du har lavet det forbehold fanger bordet. Der findes omkring 6 fejl efterfølgende. En nysynet bil er ikke det samme som at den er fejlfri. Blot at den er lovlig at køre i. 

Prøvekør bilen

Uanset om du er hos en forhandler eller en privat sælger er det vigtigt at du prøvekører bilen. Det er ikke nok at du bare tager den en tur rundt om hjørnet. Det vil kun fortælle dig at bilen kan starte. Du skal ud og køre mindst en halvtime. Du skal ud og køre en tur på motorvejen og du skal en tur rundt i byen og lære og lytte til bilen, før du kan afgøre om den er i orden. 

Er du hos en forhandler, så kast et blik på de andre biler han sælger. Det vil give dig en ide om hvilke type biler der sælges. Hvis det er gammel skrot, er der stor sandsynlighed for, at så er den bil du har kig på det også.