Få udskiftet din forrude af dit lokale autoværksted

12 August 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Har du som så mange andre bilister oplevet at få et stenslag på din forrude, er der flere ting du kan gøre for at sikre at dit autoværksted har mulighed for at reparere din forrude, frem for at skulle udskifte hele ruden. I dag er det lidt mere kompliceret at udskifte forruden, da der i ruden er en del elektronik. Det er også derfor det anbefales at man hvis det er muligt ikke køre videre, da bilen ikke længere er så sikker at køre i. Du kan få hjælp af din autoservice i Aalborg.

Den magiske rulle tape

Da det er meget almindeligt at opleve et stenslag på sin forrude. Nogle gange kan man være uheldig, at det sker flere gange på et år. Andre gange kan der gå år i mellem, men uanset er det en god ide at have en rulle tape som en del af sit standard udstyr i bilen. På lige fod med førstehjælps kassen og en skovl om vinteren, hvis de har lovet snestorm. 

Har du fået et stenslag og det er mindre end en 2 kr. er det muligt at reparere ruden frem for at udskifte den. Det er både nemmere, billigere og hurtigere at reparere ruden. Det tager omkring 15 min for dit autoværksted at lime revnen og tørre den, til at ruden er så god som ny.

Modsat tager det 1-2 dage for dit autoværksted at udskifte din rude. Først skal der bestilles en original rude. Det er vigtigt at det er en original reservedel, da du ellers risikere at din bil taber i værdi, hvis du på et senere tidspunkt vil sælge bilen. Når ruden er udskiftet, skal ruden tørre det meste af en dag før det er sikkert at køre i bilen igen. Husk at tjekke om din bilforsikring om den dækker stenslag.

More articles