Får du hjælp som gartner til genoptræning?

14 August 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi ser på eksemplet, at du er ansat som gartner i et givent firma, hvor du til dagligt arbejder med mange forskellige arbejdsopgaver.

På et tidspunkt er du dog så uheldig, at du dratter ned ad en stige, hvor du kommer til skade. Heldigvis ikke alvorligt, men der er tydeligvis brug for akut genoptræning hurtigt, så du ikke ender med nedsats arbejdsevne, så du måske skal på invalidepension eller førtidspension.

Du er trods alt glad for dit arbejde som gartner, men du ved også godt, at du gerne vil have kroppen i behold i mange år fremover, så der er tid til at nyde dit otium til den tid, så du ikke skal leve med kroniske smerter.

Arbejdstilsynet har også været forbi og konstateret, at alle regler og sikkerhedsforanstaltninger var overholdt, og din fagforening mener ikke, at der skal gøres mere ud af det, end at du kan tage en snak med dit arbejdsgiver om, hvad I gør herfra.

Egentlig har du aldrig haft brug for en arbejdsskadeforsikring, for du har altid være på den ekstra side og brugt det sikkerhedsudstyr, der skulle bruges. Dette var blot et hændeligt uheld, som du selv indrømmer, egentlig var din egen skyld.

Nu her kommer gartnerfirmaets gode ry så egentlig også på spil, for her skal de ikke bare tænke på den konkrete sag, men også hvad du som gartner oplever, du kan sige videre, eventuelt hvor sagen kan ende i medierne.

Ender I med at blive uenige, så er det altid dig, der får medfølelse af alle parter, så det er godt for firmaet, hvis de kan tilbyde noget genoptræningsforløb, helst betalt, hos en ekspert, mens du kommer dig.

Enten kan de bruge en vikar imens, eller de kan forsøge at løbe hurtigere med mindre arbejdskraft, også selvom det ikke bliver nemt – og koster dyrt.

Men på lang sigt giver det firmaet et godt omdømme.

More articles