Find den rette hund til dig og familien

24 maj 2020 Astrid Pedersen
image

Har familien besluttet at udvide med et nyt firbenet medlem – af den type som logrer og siger vov? Så er I sikkert allerede gået i gang med at undersøge kenneler, opdrættere og internater i nærheden for at finde den perfekte hund. I det følgende kan I læse nogle råd som relaterer sig til de overvejelser man som kommende hundeejer bør gøre sig.

Hvilken hunderace skal jeg vælge?

Det er altid en god idé at gå efter en hund fra en af de notorisk børne og familie venlige racer, hvis man vil være helt sikker på at projektet skal falde vellykket ud. Blandt disse racer finder du Labrador Retriever og Golden Retriever helt i toppen som de mest populære familiehunde.

Disse racer er kendt for deres godmodige og tålmodige temperament, hvilket er utroligt vigtigt når der er børn inde i billedet. Men også Boxer, Schæfer og Engelsk Bulldog kan være med – og leder I efter en mindre hund, for eksempel i tilfælde af at familien bor i lejlighed, kan I med fordel kigge i retning af Mops, Fransk Bulldog, Cavalier King Charles, Coton de Tulear, eller Bichon Frisé.

Hvilket udstyr skal jeg købe til min nye hund?

Lige som når man som familie venter en lille ny, er der mange indkøb som skal foretages i den søde ventetid. En hund skal først og fremmest have en komfortabel hundeseng, hvor den kan sove lunt og behageligt. Du skal investere i solide og rengøringsvenlige hundeskåle til mad og vand, og selvfølgelig skal der stå hvalpefoder parat til når den søde pelsklump kommer hjem. Du bør ikke gå ned på legetøj, idet hvalpen har et utroligt sort behov for at gnave i ting – og så skal du selvfølgelig gerne have hundesele og line parat til vovses første gåture.

Du kan læse mere om køb af hund og de overvejelser, der følger med, på vores-dyr.dk

Flere Nyheder