Hvad er dit yndlingsdyr?

20 maj 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Dyr er næsten ligesom med smag i alle andre kategorier: Hvad den ene finder det sødeste og bedste i verden, kan være kvalmefremkaldende for den næste.

Sådan er det jo med smag og behag, og det skal man respektere, men man skal uanset hvad respektere alle de dyr, der derude, om de bærer hundetegn eller har hugtænder.

For vi mennesker er godt nok ikke immune overfor andre dyr, om det er midt gift eller skarpe klør, men via den måde vi har udviklet os på, så kan vi efterhånden godt sige, at vi er i toppen af fødekæden, selvom vi ikke er de stærkeste eller farligste.

Det betyder også, at vi har et ansvar for at passe på alle de andre dyr, om de kan slå os ihjel eller ej.

Men som sagt er der mange forskellige dyr, så der er næsten ikke to personer, som der har den samme opfattelse af det samme dyr.

Dyr

De fleste dyr kan holdes som kæledyr

Langt de fleste mennesker har hunde eller katte som kæledyr, og sådan noget som kaniner og marsvin er også meget almindelige som kæledyr.

Så er der folk, der har høns, gæs og lignende gående rundt, så man har et lille økosamfund, hvor dyrene kan levere mad til en, mens man også passer på dyrene.

Men selv sådan noget som slager, krybdyr, rotter og meget andet kan man også holde som kæledyr, og det viser igen, hvor forskellige man kan være, når det kommer til, hvad man gerne vil have som kæledyr.

Nogle ser pels og bløde øjne som et udtryk for et nuttet kæledyr, mens andre gerne vil have et mere eksotisk dyr, der er lidt mere anderledes, som kæledyr.

Dette gør det jo til et interessant sted at være, når der kan være forskellige opfattelser af, hvad der er spændende kæledyr og ikke er.

Flere Nyheder