Hvad er en VPS?

29 september 2021 Steffen Hansen
image

Hvis du er lidt teknisk, så kan det være, at du er stødt på ordet VPS før. Her kan det være, at du har gået og overvejet hvad ordet betyder, eller måske hvad en VPS er. I dette indlæg vil vi give dig et indblik i dette.

Virtual Private Server

VPS er en engelsk forkortelse for Virtual Private Server, som på dansk betyder en virtuel privat server. Altså en server, som man kan have på internettet, men som andre ikke har adgang til. Det er altså en måde hvorpå man kan få sin helt egen server, uden man skal installere et serverrum i sit hus eller sin lejlighed.

Ved at købe en VPS kan man altså få en server, hvor man ikke skal tænke på hvad det koster i strøm, om internettet er hurtigt nok, eller om strømmet pludseligt går en dag.

Kan tilgås alle steder fra

Det smarte ved en VPS er, at den kan tilgås alle steder fra. Det er ligemeget, om du sidder hjemme hos familien i et sommerhus, hvor du kun lige har 4G, eller om du sidder derhjemme på din egen fiberforbindelse. Så længe du har adgang til internettet, og har informationerne på din VPS server, så kan du tilgå den.

Perfekt til ting der skal køre døgnet rundt

Nogle programmer kræver, at man har dem kørende døgnet rundt, for at få det optimale ud af dem. Her er det smart, hvis man køber en Virtual Private Server til at klare denne opgave. Dette skyldes, at man så kan have det kørende hele døgnet rundt uden problemer, at man ikke skal tænke over internettet, og at man ikke skal være bange for at man kommer til at slukke for den. Det er dog vigtigt, at man sørger for at planlægge en genstart af serveren i ny og næ, da det under alle omstændigheder er bedst.

Flere Nyheder