Hvad er et online lån?

19 January 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Et online lån, også kaldet kviklån eller mikrolån, er lån du har søgt og fået godkendt af en låneudbyder du har fundet på internettet. I princippet er der ikke den store forskel på at søge om et lån i banken eller at søge et på internettet. I begge tilfælde er der krav, der skal opfyldes og pengene skal betales tilbage med renter. En online låneudbyder kunne f.eks være hurtigudbetaling.dk.

Der hvor der er en forskel, er i låneprocessen og i at online lån oftest gives uden sikkerhed og typisk drejer sig om små lån på et par tusinde kr. 

Hvordan er låneprocessen

Når du ansøger om et online lån, skal du have adgang til en computer og have et NemID. Uden NemID kan du ikke ansøge. Det bruges til at bekræfte din identitet og også at tjekke om du står i RKI. Samtidig skal du være registreret på en dansk adresse og have en aktiv e-mail. Uden en e-mail kan låneudbyder nemlig ikke sende dig et lånetilbud. Det er også et krav, at du er over 18 år. Visse låneudbydere kræver, at du er et sted mellem 19-21 år, før de vil låne dig penge.

Du indtaster dermed de få oplysninger de beder om, som f.eks. lånets størrelse, hvor længe vil du være om at tilbagebetale og hvad har du af indtægt. Inden for få minutter vil du få et svar. Er du godkendt vil du få et tilbud ellers vil du blive afvist. Det er en god ide at søge flere steder, især da processen er så hurtig og nem. Derved sikre du dig at du får det bedst mulige lån til den laveste rente. Når du har godkendt et af lånetilbudene, vil du modtage pengene inden for ganske få timer. I få tilfælde kan det tage op til 24 timer, hvis du er så uheldig at ramme ind i en helligdag eller lignende. 

More articles