Hvordan fungerer Jungiansk analyse?

Hvordan fungerer Jungiansk analyse?

Jungiansk Analyse er den psykoterapeutiske tilgang til analytisk psykologi, hvor analytiker og patient arbejder sammen for at bringe ubevidste elementer i psyken ind i et mere afbalanceret forhold. Psykologen eller psykoanalytikeren prøver sammen at finde ud af hvad patientens underbevidsthed, prøver at fortælle. Det kan være med til at gøre livet nemmere at forstå samt forbedre mental sundhed og lindre psykiske lidelser.

Forstå din underbevidsthed

De ting der gemmer sig i din underbevidsthed kan bringes til op til bevidstheden ved at udforske det personlige ubevidste i de billeder og mønstre, der opstår i drømme, fantasier, minder, udviklingshistorie, kreative udtryk og begivenheder i det daglige liv.

Hvad viser dine indre billeder?

Selvbevidstheden udvides yderligere under en jungiansk analyse ved at observere de konkrete manifestationer af den kollektive ubevidste afsløret i de arketypiske historier, mønstre og billeder, der findes i mytologi, eventyr og kunst, der afspejler menneskelig adfærd og mønstre. Det er alt sammen utroligt spændende at dykke ned i sindet på den måde.

Hvorfor reagerer du sådan?

Når man kaster lys over det ubevidste og vores førhen uudforskede indre som motiver, lidenskaber, impulser, forsvar, usikkerhed og vores fremskrivninger på andre – både positive og negative – bliver man et mere bevidst og opfyldt menneske.

Jung og Freud

Jungiansk analyse, ligesom psykoanalyse, er en metode til at få adgang til, opleve og integrere ubevidst materiale i bevidsthed. Det er en søgning efter betydningen af adfærd, følelser og begivenheder. Mange er kanaler til at udvide viden om sig selv – blandt andet igennem drømme. Du har sikkert hørt om Freud, som var den oprindelige psykoanalytiker. Jung og Freud levede på samme tid og havde mange ting tilfælles, men der var også en del forskelle. Mange er gået væk fra Freud i dag og holder sig til at Jungs teorier er mere spændende, da man virkelig kommer helt ind i sindet med en Jungiansk analyse.

Prøv det her: http://www.analytiskpsykologi.dk/