Hvorfor hjælper gardiner i en stue?

26 maj 2021 Johanne Hansen
Hvorfor hjælper gardiner i en stue?

Indretning, indretning og atter indretning 

Når det kommer til noget så originalt som gardiner, vil du lade dig overraske over, hvor hurtigt det giver et rum både stil, indretning og flair. 

Der er ingen tvivl om, at før et rum står skarpt skal der små boligindretnings remedier til. Det kunne blandt andet være alt fra tæpper til vaser eller ja, malerier for den sags skyld. Men hvis der er noget, man oftest glemmer, så er det gardinernes vigtighed, når det kommer til indretning. Når de er på plads, er der nemlig stor sandsynlighed for, at resten kommer helt af sig selv. 

Et godt bud kunne for eksempel være de klassiske lameller, som mange ikke ser som noget pænt og stilrigt, men mere som et praktisk behov. Det giver egentlig god mening, og når man snakker indretning, er det også mere de gardiner, der giver et bestemt look til rummet, der bliver talt om.

Lange, fyldige gardiner

For eksempel kan lange gardiner i hør, som på billedet, give en god vibe og stemning i det pågældende rum. Det kan for eksempel være, hvis du har brug for noget hygge i stuen, så vil de hænge flot og skygge for solens stråler. Noget der især er behov for, hvis solen går direkte på fjernsynet og derved giver genskær. 

Nogle kan mene, at hørgardiner virker kolde, hvis farverne bliver på lyse. Igen er det noget du sagtens kan eksperimentere med for at finde ud af, hvordan dine gardiner tager sig bedst ud i for eksempel din stue eller soveværelse. 

Hvis du vælger for voldsomme farver, kan du også risikere, at de kommer til at tage alt for meget fokus i rummet og, at rummet i værste fald kan komme til at virke mindre. Og det vil vi jo sjælendt have, at rummet gør. Prøv dig frem.

Flere Nyheder