Hvornår skal jeg gå til tandlæge?

06 oktober 2020 Astrid Pedersen
Hvornår skal jeg gå til tandlæge?

Du bør faktisk mindst én gang om året besøge din tandlæge med henblik på et tandtjek og en tandrensning. På den måde kan du nemlig forebygge de mest alvorlige tandsygdomme.

Ved et tandeftersyn vil din tandlæge nemlig kunne se om der skulle være tilløb til eksempelvis karies eller parodontose, og dernæst kunne sætte en plan for en forebyggende behandling i værk. En tandrensning fjerner plak og tandsten, som kan give anledning til bakterie vækst og dermed syreskader på tænderne. Samtidig bliver tand emaljen skinnende og glat, så benævnte plak får sværere ved at opstå på tænderne. Og så vil du få flotte tænder og en frisk ånde.

Der ud over bør du altid kontakte en tandlæge hvis du oplever pludselige voldsomme smerter i dine tænder eller i dit tandkød. Dette kan nemlig være tegn på en betændelses tilstand i udbrud. En sådan kan i værste fald koste dig en eller flere tænder, og give dig skader i gummer eller kæbeknogle. Og så bør du selvfølgelig opsøge en tandlæge hvis du beskadiger en eller flere tænder.

Find din lokale tandlæge i Holbæk

Har du brug for akut tandlæge hjælp for eksempel i forbindelse med en flækket tand, et traume eller en fyldning som er faldet ud – kan du finde din akut tandlæge i Holbæk, nærmere betegnet i den centralt beliggende Brogade. Her vil du altid kunne komme hurtigt til, når blot du ringer inden for tandlægens åbningstider på hverdage.

Uden for normal åbningstid skal du have fat på Tandlægevagten, som kan tilbyde hjælp til akutte tand problemer eksempelvis ved rense og desinficere et hul og lappe dette midlertidigt. Du bør altid kontakte din tandlæge næst kommende hverdag for en mere permanent løsning – for eksempel i form af en holdbar fyldning, eller et tandimplantat.

Du kan læse mere, og booke tid til en tandlæge behandling, på tandklinikkenbrogade.dk

Flere nyheder