Kender du én, der skal lære dansk?

25 October 2019 Linnea Brix Larsen

editorial

Kender du én, hvis modersmål ikke er dansk, og som har svært ved at lære sproget og derved finde sig godt til rette i Danmark? Heldigvis findes der mange muligheder for at lære dansk, og det kan gøres under helt trygge forhold i selskab med ligesindede med samme sproglige udfordringer. Dansk er et svært sprog, der kræver øvelse og erfaring, og derfor er det godt at kunne blive guidet og at øve sig sammen med andre på både samme og højere sproglige niveau. Det vil hurtigt give succesoplevelser og mod på at bruge sproget både ude og hjemme.

 

 

Danskundervisning på alle niveauer

Med sprogundervisning i dansk, der varetages af en professionel danskunderviser, er det muligt at lære dansk med udgangspunkt i den enkelte sprogelevs forudsætninger. Nogle starter helt fra bunden, imens andre kender til de mest almindelige gloser og kan gøre sig forståelige i de mest gængse hverdagssituationer. Uanset hvor niveauet ligger, findes der et sproghold med undervisning, der hurtigt vil booste niveauet, så eleven oplever at blive bedre fra gang til gang. Det går hurtigst, hvis eleven også er frisk på at bruge sproget udenfor undervisningslokalet og derfor øver sig hjemme og, så vidt muligt, taler dansk ude i offentligheden. Jo mere der tales, jo bedre og mere korrekt bliver sproget.

At lære dansk og for alvor at blive god til det kan tage mange år, men jo før, der startes, jo hurtigere vil der kunne kommunikeres. Det letter mange ting i hverdagen at kunne tale sproget i det land, man befinder sig i, og det er aldrig for sent at lære dansk eller andre fremmedsprog fra bunden. Kender du én med behov for danskkundskaber, eller har du selv brug for at lære dansk under ordnede forhold med en dygtig dansklærer ved hånden, er det derfor blot om at finde et sproghold i nærheden af dig og at komme i gang snarest muligt.

More articles