Kylling i karry – nemt og lækkert

19 July 2020 Astrid Pedersen

editorial

Karry er i sin oprindelse ikke et krydderi men en fælles betegnelse for en række retter som anvender de samme urter og grøntsager som smagsgivende ingredienser. Det var først i kolonitidens Indien at karry som blandings krydderi blev udviklet.

Det vi i dag kender som karry pulver, og som kan købes i alle supermarkeder og dagligvare butikker, har altså ikke der fjerneste at gøre med de oprindelige indiske retter. Ikke desto mindre er det aromatiske og velsmagende blandings krydderi gået hen og blevet utroligt populært i det vestlige køkken. Karry pulver anvendes flittigt i de små hjem rundt omkring i Danmark, og har igennem mange år haft sin faste plads på krydderihylden i køkkenet – selv hos vore bedstemødre.

Det danske køkken har optaget karry som et fuldgyldigt medlem og har udviklet retter så som boller i karry og kylling i karry. Lækre, velsmagende retter som kombinerer solid dansk kogekunst med et strejf af det eksotiske. Og så har såvel kylling i karry som boller i karry den store fordel at selv de mindste kan lide dem.

Lav kylling i karry til aftensmad – det mætter og nærer

Der er nemlig ingen som siger at en dansk karryret som kylling i karry skal være så stærk at det trækker tårer. Karry er i denne sammenhæng velsmagende tilsætning, og behøver ikke at indeholde chili.

Børnene elsker den bløde runde flødesovs og de duftende basmati ris som er traditionel tilbehør til kylling i karry. Og så kan du glæde dig over at du nemt og formedelst et yderst beskedent beløb kan producere aftensmad til flere dage. Kylling i karry gør sig nemlig fint efter at have trukket i køleskabet et døgns tid, og kan sagtens fryses ned i mindre portioner.

Du kan læse mere om kylling i karry, og finde en god opskrift på den velsmagende ret, på dk-kogebogen.dk

More articles