Lån penge, og få din ønskebolig her og nu

Lån penge, og få din ønskebolig her og nu

Trænger din bolig til at få en make over. Det kan være hele dit hjem, men det kan også blot være dele af det, er det muligt at tage et lån til istandsættelse. Det kan være et lån du ansøger om i din traditionelle bank, men det kan også være via en online bank, i butikken du køber de forskellige ting til istandsættelsen eller hos den håndværker, du evt. har ansat til at stå for istandsættelsen.

Butikkerne og håndværkerne har ofte lavet aftaler med online banker, om muligheden for at tilbyde deres kunder en finanseringsmulighed. Fordelen ved denne type lån er, at der ofte stilles færre krav blandt andet om sikkerhed og det gør det nemmere at låne. Samtidig er selve proceduren nemmere og hurtigere end hvis man ansøger den traditionelle bank, hvor det ofte tager flere uger før man får svar på en låneansøgning.

Læg et budget

Uanset om det kun er et enkelt rum du har planlagt skal istandsættes eller om det er hele din bolig er det en god ide at lægge et budget. Hvad vil det koste af materialer, tid og håndværkertimer. Husk altid at have sat penge af til uforudsete problemer. Mindst 10 procent er et godt udgangspunkt. Jo bedre du er til at lægge et budget og ved om renovering jo færre overraskelser. Få evt. hjælp af dine håndværkere til at lægge et realistisk budget.

Når du har et budget, kan du nemmere søge penge til istandsættelse. Hvis du har andre lån, f.eks. flere små lån er det en god ide at undersøge om du med fordel kan låne flere penge og få de lån betalt af. Som udgangspunkt vil du skulle betale mindre pr. måned ved et stort lån, end du gør ved mange mindre, så du vil spare penge ved kun at have et stort lån.