Lad din lokale kloakmester udføre kloakservice på din ejendom

25 januar 2021 Astrid Pedersen
Lad din lokale kloakmester udføre kloakservice på din ejendom

Bor du i eget hus? Så har du selv det fulde ansvar for vedligeholdelse og reparation af de kloak rør som løber under din ejendom. Og til dette formål skal du bruge en autoriseret kloakmester.

Hvad laver en kloakmester?

En kloakmester har mange forskellige opgaver, som alle hidrører fra kloak systemet. De kloak rør, som løber under din matrikel, har til formål at lede regnvand og spildevand væk fra dit hus således at der ikke opstår skader på bygningen på grund af fugt, og for at forhindre det forurenede kloak vand i at trænge ind i boligen via afløbene i dit køkken og på dit badeværelse. Til dette formål anvendes en række metoder – og det er her en autoriseret kloakmester har sin ekspertise.

Spuling, eftersyn og reparation af kloakrør

Dine kloak rør skal med jævne mellemrum renses op for at forhindre tilstopning og der af følgende gener. I forbindelse med spuling eller slamsugning vil en dygtig kloakmester som regel benytte lejligheden til at foretage en tv inspektion af rørene.

Ved en tv inspektion sendes et kamera ind i kloak systemet. Dette er en meget effektiv metode til at afdække eventuelle tilløb til skader, for eksempel begyndende gennemtæring eller tegn på rotte angreb. Og så har din kloakmester en chance for at sætte ind med forebyggende tiltag.

Forebyggelse af skader på kloakanlæg

Hvis din kloakmester opdager at der skulle være ansatser til lækager på dine kloak rør kan han vælge at foretage en strømpeforing. Med en strømpeforing tætnes og forstærkes kloak rørets inderside uden at kloakmesteren behøver at grave hele haven op.

Din kloakmester kan også hjælpe dig med opsætning af rottespærre som forhindrer rotter i at ødelægge kloak systemet. Rotte angreb er en hyppig årsag til skader på kloak rør, og derfor er rottespærre en effektiv løsning hvis du ønsker at bevare dine kloak rør intakte.

Du kan finde din lokale kloakmester på broderhardkaare.dk.

Flere Nyheder