Med en køjeseng kan du få mere plads derhjemme

12 June 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Køjesenge er som regel en sovemulighed, som man bruger til små børn specielt søskende, når de skal sove i samme værelse, indtil de bliver ældre og kan få hver deres værelse.

Ellers så ser man også den sovemulighed på lejrskoler, barakker og andre steder, hvor mange mennesker skal sove, hvor man placerer folk i lage, hvor de så skal kravle op med stiger, og man sætter som regel et lille hegn op hos dem, der ligger højt oppe, så de ikke dratter ud om natten.

Netop den mulighed gør også, at man lettere kan benytte gulvpladsen, når man placerer det sovende folk højt oppe, og den mulighed kan du netop også udnytte derhjemme, selvom der ikke er tale om at finde plads til lige så mange mennesker.

Det kunne være det klassiske eksempel med to små børn, der skal sove i det samme værelse.

Der bliver mere gulvplads, når man bruger en køjeseng

Små børn især vil jo gerne kunne bruge gulvet til at lege på, så det skal ikke være fyldt med senge såsom to, der står ved siden af hinanden.

Desuden er det også lettere at gøre rent, når der er mere plads på gulvet.

De to børn kan så skifte over- eller underkøje – som er den klassiske måde at have en køjeseng på – efter lyst, eller de kan have deres faste soveplads.

Men man kan også få køjesenge, hvor man kun har en overkøje, så man har endnu mere gulvplads at gøre godt med.

Så kan man have et skrivebord på denne ledige plads under sengen, eller man kan slet og ret have mere legetøj placeret her.

Hvis man nu har et lille barneværelse såsom i en lejlighed, så er det en meget smart metode at bruge, så man kan boltre sig på mere gulvplads, end man ellers ville kunne med en klassisk seng.

More articles