Nyd dine nyafslebne gulve i længere tid

Nyd dine nyafslebne gulve i længere tid

Har du fået afslebet dine trægulve, er der flere ting, du kan gøre for at sikre, at de forbliver pæne i længere tid. Det er en ting at få en gulvafslibning ved en indflytning. Det er en helt anden historie, hvis du skal have det gjort, imens du bor i boligen.

Her skal du ikke alene fjerne alle dine møbler og hvad du ellers har af ting i din bolig. Uanset hvor god du er til at fjerne og afdække dine ting, vil det altid være noget støv der vil finde vej ind. Så når dit gulv er afslebet, skal du også forvente at du skal vaske alt af. Derfor giver det god mening at passe godt på dem, så du ikke skal have afslebet dem lige med det samme.

Pasning og pleje af dine trægulve

Netop fordi det er så besværligt at få afslebet gulve, især når man bor i boligen er det vigtigt at passe godt på gulvene og give dem den rigtige pleje. Jo bedre du er til at pleje dem jo længere tid vil de holde sig pæne gyldne.

Når du begynder at syntes det er umuligt at holde dem pæne eller træet begynder at se trist og gråt ud, er det tid til at overveje at få dem afslebet. Gerne af en professionel gulvafsliber

Hvis dine trægulve er lakeret kan du vaske dem i almindelig sæbe, men hvis du har sæbe eller ludbehandlede gulve, er det vigtigt at du vasker dem med den rigtige type sæbe. 

Når du har fået afslebet gulvene skal de have mindst 3 gange med sæbe eller lak inden du tager gulvene i brug. Det er vigtigt at gulvene er mættet inden, da de så er bedre til at afvise skidt og snavs. Det er også en god ide at undgå at bruge fodtøj indendørs.