Planter er godt for dit indeklima

Planter er godt for dit indeklima

Er planter godt for hjemmet? Svaret på det spørgsmål er et klart og rungende JA. Ikke alene har det vist sig at planter er godt for sjælen. Det er ren terapi, men det har også en positiv effekt på dit indeklima. Mange af de helt almindelige stueplanter, heriblandt stuebirken omdanner CO2 til ny og frisk ilt. Derudover så øger de luftfugtigheden, hvilke er med til at forbedre luften i din bolig, især om vinteren hvor den er meget tør. Der er derfor flere mange gode grunde til at have planter i sit hjem. 

Planter forbedre dit helbred

Studier har vist at planter har en positiv effekt på helbredet. Både hjemme og på arbejdspladsen. Planter har vist sig at have en positiv effekt at er der planter vil personer have langt færre tilfælde af hovedpine, der er større trivsel, højere produktivitet og et mindre sygefravær. Samtidig virker mange planter som en støvsuger. De er elektriske og tiltrækker derfor støv. Derfor er det vigtigt at du med jævne mellemrum giver dem en tur med bruseren for at fjerne støvet, som har samlet sig på planternes blade. Husk at vandet ikke skal være for varmt eller for koldt. 

Andre fordele ved planter

Mange planter har flere fordele udover at de er smukke og forbedre dit hjems indeklima. De har også helbredende og spiselige egenskaber. Aloe Vera er fantastisk, hvis du er blevet solskoldet eller har en hudirritation. Derudover er der mange planter der er spiselige. Fra spiselige blomster som stedmorblomsten og tallerkensmækker til krydderurter. Du kan også dyrke planter som chili og tomater. De er perfekte til en vindueskarm. Husk dog at sikre dig at din tomatplante er en busktomat. De bliver ikke så høje, men producere masser af tomater. Chiliplanter kan blive enorm høje, men kan klippes ned. Mange dyrker dem som bonsaiplanter.