Risotto med fisk til dem, der gerne vil prøve noget nyt

01 May 2018 Emilie Jacobsen

editorial

For mange mennesker er risotto en af deres hofretter. Det er en ret, der er forholdsvis nem at lave, så længe du holder lidt øje med den og tager dig god tid til den. Det er ikke en ret, som du kan presse eller stresse. Den tager den tid, som den tager.

Men når du har lavet en ret mange gange, vil du typisk have brug for, at der kommer til at være noget variation i forhold til, hvordan du laver den. Det gælder selvfølgelig også for risotto. Det er lige meget, om du laver den til hverdag til dig selv og familien, eller om du laver den, når du får gæster. Risotto egner sig til begge dele

Der findes heldigvis rigtig mange forskellige måder, hvorpå du kan variere din risotto. Det vil derfor være nemt for dig at finde inspiration til, hvad der skal i en anden form for risotto, end den du plejer at lave. Du kan for eksempel gå ind på dk-kogebogen.dk for at blive inspireret.

Derinde har de en række opskrifter, hvor du for eksempel kan lave risotto med fisk. Der er mange, der vælger at lave risotto kun med grøntsager og så spise fisk eller kød ved siden af, eller som laver risotto, hvor de blander kødet i. Det er dog ikke lige så normalt, at du laver risotto med fisk i. For dig, der er virkelig god til at lave risotto og har gjort det mange gange, kan det derfor være en kærkommen afveksling for dig.

På dk-kogebogen.dk kan du for eksempel finde en opskrift på risotto med røget laks. Der laver du en lækker risotto med grøntsager, præcis som du plejer. Når du er færdig med den, skærer du røget laks i fine stykker, inden du kommer det, creme fraiche og dild i din risotto. Det er med til at give en helt anden og lækker smag, hvor den røgede laks passer godt sammen med risene, mens creme fraichen og dilden er med til at gøre retten mere frisk.

En anden mulighed for at komme fisk i risotto er, at du kommer tun i. Du kan for eksempel give risottoen et indisk tvist ved at krydre den med karry og komme æbler og peanuts i. Derefter blander du tun i, og lader den stå og trække sammen med de øvrige ingredienser i retten. Det er med til at give en helt anden form for risotto, der kan være meget lækker for dig at prøve.

More articles