Skadedyrsbekæmpelse på Falster

27 July 2021 Lotte Hindsberg
Skadedyrsbekæmpelse på Falster

Der findes mange skadedyr i Danmark, nogle værre end andre og nogle kræver det hjælp fra professionelle for at komme til livs. To af de værste skadedyr vi har er rotter og hvepse. De sidste går nogle gange under øgenavnet “møgsvin på vinger”. Rotter har du som hus eller sommerhusejer pligt til at underrette kommunen om, også hvis du blot har en mistanke om at der er rotter på grunden.

Det skyldes at rotter formere sig med lynets hast, samtidig med at de er smittebærere. De kan bringe sygdomme fra andre dyr til mennesker. Er man i tvivl om hvor alvorligt det kan være, kan man slå den sorte død op, som i den sorte middelalder slå omkring 25% af alle europæerne ihjel. 

Få hjælp af en skadedyrsbekæmper

Har du fået et hvepsebo kan du få en skadedyrsbekæmper ud. Skadedyrsbekæmpelse på Falster, kan ud over at hjælpe dig med at få hvepseboet, også give dig råd og vejledning til, hvordan du i fremtiden kan undgå at få dem retur. Helt at undgå skadedyr er umuligt, men du kan gøre din bolig mindre attraktiv.

At rydde op på din grund og få fjernet alt som ligger og er fugtigt. Rotter er blandt andet vilde med mørke og fugtige områder, som de ser som perfekte reder. Både rotter og hvepse ser nedfaldsfrugter som et rent festmåltid og de kan lugte frugterne på lang afstand. Fjern derfor altid nedfaldsfrugter og smid dem ud. Ikke i komposten, men i skraldespanden. 

Et andet område som er vigtigt er at gennemgå hele dit hus og hvad der er af tilbygninger. Reparer revner og huller i murene, men husk at tjekke dem inden for hvepse, da de ellers kan bore sig ind i muren. Husk det skal være både oppe og nede og at f.eks. rotter kan komme op af de stejleste mure. 

More articles