Som samfund smider vi for meget mad ud – det skal der gøres noget ved!

06 February 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Madspild er blevet et større samtaleemne herhjemme, end det har været nogensinde, hvorfor vi da også skal fokusere lidt på den slags i denne artikel.

Vi starter på arbejdspladsen, hvor man måske har en frokostordning som firma, fordi man gerne vil give nogle sundere alternativer til medarbejderne, end at de skal sørge for maden hjemmefra, der kan være usund.

På den her måde er maden klaret for dem. Det kan være i form af catering i Esbjerg.

Dog kan man så også risikere, at noget af maden ikke bliver spist, eller folk ikke kan lide det. Fremfor at smide det ud, så kan man gemme det til snacks i løbet af dagen.

Senere kan man give det til nogle medarbejdere, der kan bruge det som aftensmad den givne dag. Ellers kan man måske høre nogle andre erhvervsdrivende i nærheden, om de vil have det – eller give det til hjemløse.

Brug den mad, du har

Derhjemme oplever man lidt samme problem med, at man smider mad ud, men man skal være realistisk med forbruget af maden, om man køber alting selv, eller man dyrker noget af det.

Det er næsten lidt bedre, hvis man spiser mindre, men op, så man også på den måde kan tabe sig.

En god plan er at lægge en madplan for ugen, så man på den måde også kan indberegne frokoster i løbet af dagen med videre.

På den måde undgår man også impulskøb af mad eller “gode tilbud”, når man er nede at handle ind, fordi man er sulten i forvejen.

Kan noget fryses ned, så bør man gøre det. Find på opskrifter eller læs dig til dem ud fra de råvarer og ingredienser, du har liggende. Det her er en måde at være kreativ på.

Det skal være en nødløsning at smide maden ud og ikke bare den oplagte mulighed, når man ikke kan spise mere.

More articles