Stoler du på dine medarbejdere som elektriker?

14 August 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Selvfølgelig skal man kunne stole på sine medarbejdere som elektriker, når man arbejder sammen, så man ved, at de møder til tiden, udfører deres arbejder, hjælper til og har kompetencerne til at udføre deres arbejder godt nok til tilfredsstillelse for kunden, chefen og for den sags skyld også de andre medarbejdere.

Det er jo på baggrund af de kriterier, at de bliver ansat.

Men tillid er også en helt anden ting, hvor der måske er skår i en ellers udadtil fin personlighed, som man ikke lige opdagede til en jobsamtale, og man ikke lige lægger mærke til ellers.

Der er tidligere blevet beskrevet et tilfælde, hvor en medarbejder kan få en god fidus til at snyde firmaer, men dette kræver ofte medsammensvorne, og i dette konkrete tilfælde vil vi egentlig hellere fokusere på, når det er den givne medarbejder selv, der ikke har rent mel i posen.

Det kan ske helt nede i konkrete tilfælde, hvor en elektriker faktisk har skiftet job flere gange for at holde sit snyderi ved lige, før vedkommende blev opdaget, og måske nu er ansat som elektriker i Rødovre.

I Danmark er det nemlig svært at holde sin identitet skjult, og man skal oplyse den gang på gang, hvor der er meget kontrol herhjemme, modsat en del andre lande.

Desuden er brancherne herhjemme små, så hvis man gerne vil sikre sig et godt ry, så er det med at opføre sig ordentligt.

Men nogle opdager måske en måde til at snyde kunder, medarbejdere i grov stil, lave sort arbejde, stjæle værktøj eller andet fra arbejdspladsen, så ens profession nu i lige så høj grad handler om de selvbestaltede frynsegoder, man har fundet frem til.

Man kan forsvare det for sig selv, men inderst inde ved man godt, at man har gang i noget fælt.

Så hvis du som elektriker opdager eller får mistanke om den slags, så er det bare med at melde det hurtigst muligt.

More articles