Tilbered din mad over åben ild med et bålfad

15 December 2021 Emilie Jacobsen

editorial

De fleste med en have har i dag en grill. Men vil du gerne tilberede din mad på en lidt mere back to basics måde, kan du i stedet vælge at tilberede den over et bålfad. Der tænder du op med brænde, og det tager jo den tid, som det tager. Hvis du er vant til en gasgrill, der bliver varm med det samme, vil det derfor være noget af en omvæltning for dig, men det er jo hele charmen ved det. 

Et godt sted for dig at kigge efter bålfade er på webshoppen bio-pejs.dk. De har et stort udvalg af forskellige former for bålfade, og du kan derfor nemt finde frem til det helt rette for dig. Du kan for eksempel vælge et, der passer i farven til din bolig og til den øvrige indretning i din have. Det vil derfor være oplagt for dig, at du ser nærmere på det. 

image

Hvilken mad kan man tilberede på et bålfad?

Hvis du ikke har lavet mad på et bålfad før, er du måske lidt i tvivl om, hvilke former for mad man kan tilberede på det. Men der er faktisk ikke særlig mange begrænsninger i forhold til, hvad du kan tilberede. Du kan for eksempel stege mad præcis, som du ville på en grill. Du kan tilberede det på en pande, når du får en særlig pande, som du kan bruge på et bålfad. Ja, du kan endda få både gryder og en kedel, der kan hænge i et stativ over bålfaddet, så du på den måde for eksempel også kan tilberede suppe eller sovs. 

At lave mad over et bålfad er altså på mange måder at lave mad, som man gjorde i gamle dage. Det tager tid, og det tvinger dig derfor til at slappe af – hvilket jo er en vigtig del af det at have en have. 

More articles