Træfældning uden en skramme

27 May 2021 Mette Nielsen

editorial

Har du et stort træ i din have eller den boligforening, du er en del af, som skal fældes, så ved du, at der følger en del overvejelser med i sådan en proces. For skal du fælde træet selv eller få en professionel til det? Hvis træet er stort og du aldrig har fældet er træ før, så er det måske værd at overveje, om du skal få en erfaren til det.

Det kan godt se relativt nemt ud at tage en motorsav, skære igennem en træstamme og lade træet falde til jorden. Men det er det ikke. Der er mange faldgruppe i sådan en proces, hvor det kan gå galt. Gruelig galt. 

Det første du skal tænke over, er hvor højt træet er og om det hælder til en side. Vil det, når du skærer det over, falde ned i noget, som kan gå i stykker. Du skal også tænke på, hvor stor trækronen er, og overveje at den måske ser mindre ud ned fra jorden. Sådan en krone kan godt have mange store grene gemt, der kan brede sig langt ud og rive ting i stykker på sin vej ned.

Undgå skader på andet

Det er altså ikke nødvendigvis lige så nemt at fælde et træ, som det ser ud. Du skal for alt i verden sikre dig, at du ikke får det væltet ned over personer eller andre ting som dit hus, garage, skur eller naboens. Du vil helst heller ikke ødelægge andre planter i haven, når træet vælter.

Pyyyh! Virker det uoverskueligt, så hyr en professionel til at klare jobbet. Så ved du, at der er styr på tingene, at der ikke sker store skader og du kan roligt se til fra sidelinjen. 

Hvem har egentlig lyst til at tage chancen. Det har de færreste, og har du heller ikke, så finder du mere om træfældning lige her: https://eiermann.dk/Opgaver

More articles