Undgå stress på arbejdspladsen

Undgå stress på arbejdspladsen

Måske har du et stressende job? På nogle arbejdspladser kan man få hjælp af en erhvervspsykolog på Sjælland. Men hvis du ikke er så heldig eller der er ventetid på psykologen, er der heldigvis ting du selv kan gøre for at stresse ned, mens du venter på hjælp.

Kend din jobfunktion

En faktor der bidrager til udbrændthed på jobbet, er uklare krav til de ansatte. Hvis du ikke ved nøjagtigt hvad der forventes af dig, eller hvis kravene til din rolle bliver ved med at ændre sig uden varsel, kan du blive ekstremt stresset.

Hvis du har svært ved at finde ud af om det du laver, lever op til kravene, kan det hjælpe at tale med din leder. Det kan være sundt at diskutere strategier for at imødekomme de krav der forventes, og samtidig, kan mindske stressniveauet for både din leder og dig!

Hold dig væk konflikter

Konflikt tærer på det fysiske og følelsesmæssige helbred. Konflikter mellem medarbejdere kan være vanskelig at undslippe, så det er en god ide at undgå konflikter på arbejdet så vidt som muligt.

Deltag ikke i sladder, del ikke for mange af dine personlige meninger om religion og politik og undgå “farverig” kontorhumor.

Undgå mennesker, der ikke fungerer godt med andre. Hvis du alligevel ender i en konflikt, skal du sørge for at vide, hvordan du håndterer den korrekt. Effektive færdigheder med konfliktløsning er nøglen til mindre relationer stress

Vær organiseret

Planlægning kan reducere stressniveauet på arbejdspladsen. At være organiseret betyder at du har mindre travlt. Når tingene er planlagt og tilrettelagt, kan du undgå de negative konsekvenser af rod og blive mere effektiv på din arbejdsplads.

Glem multitasking

Multitasking blev engang beskrevet som en fantastisk måde at maksimere sin tid på og en måde at være effektiv på. Men mange har indset, at hvis de har telefonen i den ene hånd mens de laver beregninger med det andet, så går det faktisk udover deres hurtighed og nøjagtighed (for ikke at nævne sundhed). Det er en god idé at lave en ting ad gangen.